top of page

Mietteitä sisustustyylien harmonisoinnista

Meiltä kysytään usein miten me sisustussuunnittelijoina yhdistetään meidän oma tyyli asiakkaiden tyyliin ja toiveisiin. Meidän tehtävähän on luoda tiloja, jotka heijastavat asiakkaiden persoonallisuutta ja tarpeita, mutta tietenkin jokaisella sisustussuunnittelijalla on oma uniikki tyylinsä ja näkemys siitä, millainen sisustus on kaunista ja toimivaa. Haaste onkin siinä, miten sisustussuunnittelijana onnistuu yhdistämään oman persoonallisen tyylinsä asiakkaan tyyliin saumattomasti.

Projektin A ja O on sisustussuunnittelun ensimmäinen ja ehkä jopa tärkein vaihe, eli alkuhaastattelu, jossa pyritään ymmärtämään asiakkaan lähtökohdat kuten mieltymykset, tarpeet, toiveet ja elämäntyyli (sekä tietenkin budjetti). Näihin lähtökohtiin nojaten on meidän tehtävä suunnittelijoina pyrkiä luomaan niin visuaalisesti kuin toiminnallisestikin tasapainoinen ja asiakasta miellyttävä kokonaisuus. Vaikka asiakkaalla olisikin selkeä oma sisustusmaku ja näkemys siitä miltä lopputuloksen toivoisi näyttävän, niin meitä lähestyessään asiakkaat kuitenkin useimmiten kaipaavat myös uudenlaisia ideoita ja inspiraatiota.  

Meidän tehtävä ei ole väkisin sisustaa asiakkaan kotia kuten omaamme, vaan hyvä sisustussuunnittelija osaa sulauttaa omat visuaaliset näkemyksensä asiakkaan toiveisiin niin, että lopputulos on yhtenäinen ja mieluinen asiakkaalle. Siinä kohtaa kun asiakas on saanut itselleen täydellisen lopputuloksen meidän avulla, ja jollaista ”ei ikinä itsekseen olisi saanut aikaiseksi”, tulee meidän lisäarvo parhaiten esille. Jos esimerkiksi asiakasta miellyttää selkeä, minimalistinen ja skandinaavinen tyyli, haluaa hän sen kuitenkin tuntuvan kotoisalta eikä niin kliiniseltä. Jos taas suunnittelijan vahvuudet on runsaammassa väripaletissa ja koristeellisissa yksityiskohdissa, voi hän tuoda tarvittavan kodikkuuden ja lämmön sisustukseen pienillä elementeillä menettämättä kuitenkaan asiakkaan toivomaa selkeää ja minimalistista yleisilmettä sisustuksessa. Näin saadaan kokonaisuus, jossa me suunnittelijoina olemme omalla tyylillämme tuoneet lisäarvoa asiakkaalle.

bottom of page