top of page

Miksi palkata sisustussuunnittelija?

Sisustusprojekti ei aina ole ihan yksinkertainen palapeli kasata. Sisustamisessa on kysymys toiminnallisuuden ja visuaalisuuden tasapainosta, samalla huomioiden kaikkien taloudessa asuvien erilaiset maut ja preferenssit.  Vaikka tuntisikin olevansa hyvin kartalla sisustamisesta, voi silti helposti upota loputtoman tarjonnan suohon. Kodin sisustaminen vaatii siis yllättävänkin paljon työtä. Kun ottaa avukseen sisustussuunnittelijan, hän muodostaa sisustuksesta kokonaisuuden, jossa nämä tekijät huomioidaan ja luodaan hyvällä maulla sisustettu, viihtyisä ja toimiva tila. Palkkaamalla sisustussuunnittelijan saat apua mm. seuraavassa:

RAHA

Kuten sanonta kuuluu - hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Vaikka sisustussuunnittelijan palkkaaminen toki syö osan muutosta varten varatusta budjetista, voi hyvän suunnittelijan ja suunnitelman avulla säästää pitkän pennin. Sisustussuunnittelija osaa valikoida loputtoman tarjonnan joukosta kokonaisuuteen sopivat, laadukkaat ja kestävät materiaalit ja tuotteet. Näin asiakas välttyy vikaostoksilta. Sisustussuunnittelijan tekemien tarjouspyyntökierrosten (tavarantoimittajat, remonttifirmat, jne.) avulla saadaan huomioitua kaikki tarjoukseen sisällytettävät tekijät, eikä näin ollen jouduta kohtaamaan yllättäviä, ennakoitavissa olevia, kustannuksia matkan varrella.

 

AIKA JA VALINNAN VAIKEUS

Muun muassa maalisävyjen, kankaiden, laattojen, tapettien, keittiön yksityiskohtien ja huonekalujen valitseminen on todella aikaa vievää puuhaa. Usein joutuu ajelemaan eri tavarantoimittajien luokse hakemaan malleja ja palamaan samaan paikkaan tai eri paikkaan, jos ensimmäisellä kierroksella ei löydy sopivia vaihtoehtoja. Jos tämän urakan sijaan valitsee palkata sisustussuunnittelijan, saa eteensä kokonaisvaltaisen sisustussuunnitelman, joka on tehty asiakkaan toiveet, budjetti ja olemassa oleva sisustus huomioiden. Tällöin tehtäväksi jää ainoastaan päätöksen tekeminen siitä jatketaanko suunnitelman edistämistä sellaisenaan ja kaivataanko siihen vielä jotakin muutosta.

 

KOKONAISKUVA

Sisustussuunnittelijan tehtävä on viedä visio käytäntöön. Vision ollessa hukassa, suunnittelija muodostaa sellaisen tutustuttuaan asiakkaaseen ja muutoskohteeseen. Toisinaan asiakkaalla voi olla selkeäkin oma visio, jolloin keinot sen toteutukseen, kokonaisuus huomioiden, löytyvät sisustussuunnittelijan tuella. Vaikka yksittäisiä, omaan makuun sopivia, huonekaluja löytääkin, voi olla vaikeaa luoda kokonaisuus, jossa kaikki elementit noudattavat samaa punaista lankaa. Sisustussuunnittelijan avulla kokonaisuudesta tulee visuaalisesti johdonmukainen. Suunnittelija tekee tietenkin myös piirustukset ja huonekortit, joista käy remontin tekijälle selkeästi ilmi mitä tehdään ja milloin.

 

PROJEKTINJOHTO

Remonteissa on lukuisia eri vaiheita ja tekijöitä, mikä on yksi suurimmista syistä siihen, että niistä helposti voi tulla sekavia ja hermoja raastavia. Jotta oikea tekijä tulee paikalle oikeaan aikaan remontin edetessä, on tärkeää, että joku pitää langat käsissään ja pitää säännöllisesti yhteyttä tekijöihin ja käy paikan päällä remonttikohteessa. Suunnittelija johtaa projektia ja toimii välikätenä asiakkaan ja eri toimijoiden välillä sekä pitää huolen siitä, että aikataulu pitää ja materiaalit tilataan ajoissa. Asiakkaan tehtäväksi jää vain nauttia siitä, että remontti etenee ja työn tulos alkaa näkyä.

bottom of page