top of page

Ajatuksia fengshuista

Viikonloppuna selailin fengshui-kirjaa ja vaikka en sen syvimpiin saloihin kunnolla tutustunutkaan niin moni asia resonoi kyllä (ja ovat itse asiassa jokapäiväisessä käytössä sisustussuunnittelijana eri projekteissa vaikka en sitä fengshui’ksi tiedostanutkaan). Fengshuin mukaan kotisi ja fyysinen ympäristösi heijastavat sisäistä elämääsi ja päinvastoin. Tähän uskon täysin!
 

Tässä kirjasta muutama käytännön vinkki jos haluat lisätä fengshui’ta kotiisi:
 

1. Mitä eteisesi viestii? Tunnetko iloa kun astut ovesta sisään? Valoisuutta, inspiraatiota tai levollisuutta? Vai tuntuuko yksinäiseltä, pimeältä ja synkältä? Eteinen on yksi kodin tärkeimmistä tiloista ja ensimmäinen asia, joka on vastassa kun avaat oven. Eteinen antaa ensivaikutelman koko kodistasi. Mitä sinä haluaisit eteisessä viestittävän, minkälaisia tunteita sen herättävän?
 

2. Makuuhuoneessa vietetään vuosittain yli 3000 tuntia ja sen sisustukseen kannattaa siis satsata. Makuuhuone on paikka, jossa kehosi ja mielesi tulisi saada ravintoa, rakkautta ja lepoa.  Ympäröivät asiat vaikuttavat meihin myös nukkuessamme - eli aloita korjaamalla pois kaikki asiat jotka eivät kuulu makuuhuoneeseen (esim. työpiste, vaatekasat ja nurkissa lojuvat laatikot).  Siivoa myös kaappien päältä ja sängyn alta turhat tavarat. Valitse sisustukseen pehmeitä muotoja ja hellä väriskaala. 


3. Jos elämäsi on hektistä voit fengshuin mukaan rauhoittaa mielesi poistamalla keittiöstä  turhat kellot.(Kirjasta löytyi myös sellainen sanonta kuin ”näytä minulle kylpyhuonekaappisi niin kerron sinulle kuka olet”, eli sen pitemmittä puheitta, nyt pitääkin mennä siivoamaan 🤣🤣🤣)

bottom of page